در دنیای مدرن امروزی که وب و اینترنت حرف اول را میزنند، نیاز به یک کارشناس محتوا حرفه بیشتر از هر زمانی حس میشود، به طوری که شرکت های زیادی به دنبال استخدام این افراد با شرایط عالی هستند.
به طور کلی متخصص بازاریابی محتوا یا همان کارشناس محتوا فردی است که وظیفه نوشتن ، ویرایش و همچنین پرورش محتوا های یک وب سایت را بر عهده میگیرد.
با این تعریف شاید از خود بپرسید، با این شرایط همه افراد قابلیت تبدیل شدن به یک کارشناس محتوا را دارند ! اما اینگونه نیست، چرا که یک فرد متخصص در این زمینه باید مهارت های خاصی را دارا باشد تا بتواند از پس وظایف خود بربیاید.
علاوه بر داشتن مهارت لازم در این زمینه ، نشان دادن توانایی های خود در زمینه تولید محتواها ، به کارفرما نیز از اهمیت ویژه ای برخورد دار است به طوری که شما باید زمان مصاحبه استخدام کارشناس تولید محتوا بتوانید به خوبی خود را معرفی کرده و مهارت های خود را به نمایش بگذارید.
اگر در این زمینه اطلاعات کافی ندارید نگران نباشید زیرا که ما در این مقاله قصد داریم تمام فوت و فن هایی که شما برای موفقیت در مصاحبه را نیاز دارید بیان کنیم.
مهارت های مورد نیاز برای استخدام شدن در شرکت های تولید محتوا :
برای میسر شدن کسب درآمد از تولید محتوای متنی ، بایستی که شما با اصول تخصصی نوشتن محتوا های متنی به خوبی آشنا باشید تا بتوانید یک محتوای با کیفیت و مفید برای وب سایت را تولید کنید .
موضوع اصلی این بخش ، مهارت های لازم برای استخدام کارشناس تولید محتوا است ، داشتن تحصیلات آکادمیک ، انوع گواهی های رسمی و … شاید در ظاهر اهمیت داشته باشد و شانس شما را برای پذیرش در شرکت های تولید محتوا بیشتر کند ، اما شما را به یک کارشناس و یا نویسنده خوب محتوا تبدیل نمیکنند پس اگر علاقه مند فعالیت حرفه ای در این زمینه هستید باید مهارت های خاصی را کسب کنید ، در ادامه این بخش برخی از مهم ترین آنها را بیان خواهیم کرد .
- ایده پردازی : میتوان گفت مهم ترین توانایی یک نویسنده محتوای خوب ، ایده پردازی است . فردی که نتواند در رابطه با یک موضوع مشخص ایده پردازی کند و آن را به درستی گسترش دهد ، به طور حتم نمیتواند فرد حرفه ای در این زمینه باشد و تمام محتواهای تولید شده توسط آن عین هم و بی کیفیت خواهد بود .
- سرچ و جستجو : یک کارشناس محتوا باید بتواند که بین بسیاری از مطالب موجود در اینترنت بهترین ها را انتخاب کند و به گونه ای از آنها استفاده کند که یونیک بودن محتوا از بین نرود یا به عبارتی هیج مطلبی در محتوای آن به طور مستقیم کپی نشده باشد .
- توانایی نوشتن محتوا های دسته اول : محتوایی به درد سئو سایت میخورد که حتی یک جمله کوتاه هم در آن کپی نباشد پس اگر هنوز به دنبال کپی کردن از مطالب دیگران هستید ، باید بگوییم که شما به درد نویسندگی آنلاین نمی خورید !
- تسلط به نرم افزار های لازم : نرم افزار هایی همانند ورد ، اکسل ، و … میتوانند در زمینه تولید محتوا با کیفیت ، کمک شایانی به نویسنده کنند به همین دلیل تسلط به آنها شما را چندین مرحله از رقیبان جلو خواهد انداخت .
- آشنایی با اصول نگارشی : آشنایی با علایم نگارشی و نحوه استفاده از آنها مهارت دیگری است که یک نویسنده حتما باید داشته باشد .
- تایپ سریع : با هر سیستمی که میخواهید کار کنید باید تایپ سریع با آن را یاد بگیرید ، دیده شده برخی از افراد با اینکه در مدت زمان کوتاهی میتوانند ایده پردازی کنند و محتوای خود را تولید کنند اما به دلیل تایپ کندی که دارند زمان تحویل طولانی دارند ، پس سعی کنید خود را به آپشن تایپ سریع مجهز کنید .
- زبان انگلیسی : میتوان گفت این مهارت اختیاری است اما در صورتی که دارا باشید کیفیت محتوا های شما زیر و رو خواهد شد ، زیرا فردی که بتواند متون انگلیسی را ترجمه کند و در محتوا های خود از آن استفاده کند به طور حتم محتوای جدید تر که نظیر آن وجود ندارد را میتواند تولید کند.
مطمئن باشید که اگر این مهارت ها را دارا باشید و زمان نوشتن محتوا نیز اصول کلی را رعایت کنید ، سفارش تولید محتوا شما از سوی شرکت های تولید محتوا چندین برابر خواهد شد.
اهمیت داشتن رزومه ی کاری مناسب برای استخدام کارشناس محتوا :
برای استخدام کارشناس تولید محتوا ، شما باید که یک رزومه قوی برای خود ترتیب دهید تا بتوانید نظر کارفرما را جلب کنید .
به طور کلی پول درآوردن از تولید محتوا به دو روش میسر است ، یکی از آنها محتوا نویسی در خانه است ، یعنی شما با هیچ شرکتی قرار داد ندارید و به صورت پروژه ای در خانه کار میکنید ، سایت آی سئو به این شیوه عمل میکند ، روش دوم این است که شما به صورت رسمی با یک شرکت قرار داد امضا کنید و به صورت شغل ثابت فعالیت کنید .
در روش اول مهم نمونه کار های شما است زیرا برای کارفرما مهم نیست که تحصیلات شما چیست و یا با چه شرکت های کار کرده اید ! بلکه آنچه اهمیت دارد توانایی های شما در زمینه تولید محتوا است .
اما در روش دوم رزومه شما بسیار اهمیت دارد زیرا برای استخدام شدن حتما باید یک رزومه قوی داشته باشید و همچنین در مصاحبه نیز شرکت کنید .
برخی از افراد با اینکه سابقه کاری خوب و مدارک معتبر زیادی دارند اما به دلیل آشنا نبودن با نحوه ساخت رزومه نمیتوانند که یک رزومه با کیفیت که آنها را به درستی معرفی کند بنویسند .
به طوری کلی یک رزومه دارای بخش های زیر میباشد که ضمن معرفی آنها نکات لازم را که باید زمان پر کردن بخش ها بدانید را بیان میکنیم ، در زمان نوشتن روزمه برای هر بخش وقت کافی بگذارید و به درستی اطلاعات هر بخش را با دقت وارد کنید .
۱ ) معرفی : در بخش ابتدایی باید نام و نام خانوادگی خود را به همراه راه های ارتباطی نظیر شماره همراه ، ایمیل ، ای دی شبکه اجتماعی ، شماره ثابت ، تاریخ تولد و … را به صورت دقیق وارد کنید .
توجه داشته باشید که باید از اطلاعات دقیق و درست که در طول چند سال آینده اعتبار دارد استفاده کنید .
علاوه بر این باید یک عمک مناسب از خود نیز در این بخش قرار دهید .
۲ ) فعالیت های آکادمیک : اگر تحصیلات عالی دارید حتما در بخش مربوط به تحصیلات هم دانشگاه محل تحصیل و هم رشته مورد نظر را وارد کنید .
۳ ) مهارت ها : در بخش سوم رزومه باید مهارت هایی که شما را از بقیه متمایز میکند بیان کنید ، به عنوان مثال اگر به نرم افزار های مختلف مسلط هستید و یا اینکه میتوانید ده انگشتی تایپ کنید و … همه را بیان کنید ، میتوان گفت این بخش برای استخدام کارشناس تولید محتوا مهم ترین قسمت است پس زمان نوشتن دقت کافی داشته باشید و سعی کنید به صورت تاثیر گذار این بخش را پر کنید .
۴ ) سابقه کاری : ممکن است که شما با شرکت های مختلفی کار کرده باشید و یا پروژه های بزرگ و کوچک زیادی را انجام داده باشید ، شما در بخش سابقه کاری بایستی همگی آنها را ذکر کنید، تنها نکته حائز اهمیت در این بخش اولویت بندی درست است یعنی نباید پروژه های ساده خود را در ابتدا لیست قرار دهید !
۵ ) توضیحات تکمیلی : در بخش توضیحات تکمیلی هر آنچه که نیاز است که کارفرما در رابطه شما بدانید را میتوانید بیان کنید .
به یاد داشته باشید که در تمامی بخش های رزومه باید صداقت داشته باشید و همه آنها را با اطلاعات درست پر کنید ، هستند افرادی که به دنبال سودجویی هستند و با ساخت رزومه های جعلی اقدام به اسختدام میکنند شاید در ابتدا رزومه این افراد قبول شود اما به هر حال شما باید مصاحبه نیز انجام دهید !
سوالات مصاحبه استخدام کارشناس محتوا ( عمومی و تخصصی)
آینده ی شغلی تولید محتوا شما بستگی به این دارد که چگونه در مصاحبه استخدام شرکت کنید ، اگر بتوانید که از پس سوالاتی که از شما میپرسند بربیایید استخدام میشوید و کار خود را در این زمینه آغاز میکنید .
افراد زیادی استرس مصاحبه شغلی را دارند زیرا هیچ کس خبر ندارد که قرار است از شما چه سوال هایی شود !
با اینکه سوالات از قبل مشخص نیست اما با تجربه های به دست آمده تا به امروز میتواند تعداد زیادی از سوالات عمومی و تخصصی را حدس زد ، در این بخش ما برخی از شایع ترین سوالات را به شما ذکر خواهیم کرد .
قبل از اینکه وارد بخش سوالات شویم ، خوب است بگوییم که بیشتر سوالات از رزومه شما است ، پس زمانی که میخواهید رزومه خود را بنویسید همان طور که قبلا هم ذکر کردیم صادق باشید زیرا زمان مصاحبه باید پاسخ گوی تمامی اطلاعاتی که در روزمه خود نوشتید باشید .
میرسیم به بخش سوالات ، برخی از سوالات که به طور حتم در طول مصاحبه از شما خواهد شد عبارت است از :
۱ ) خود را معرفی کنید : در ابتدا بدیهی است که از شما میخواهد به صورت مختصر خود را معرفی کنید ، بهتر است در حد یک تا دو دقیقه در رابطه با خود بگوییم ، به عبارتی شما باید که بخش معرفی رزومه خود را به صورت شفاهی بیان کنید .
۲ ) سابقه کاری شما چیست ؟ : برای شرکت ها مهم است که شما تا الان کجا کار میکردید و از پس چه پروژه هایی برآمده اید سعی کنید به صورت خلاصه از بهترین ها شروع کنید .
۳ ) چه مهارت هایی دارید ؟ : از کنار ساده ترین مهارت های خود نیز نگذرید حتی اگر آنها را در رزومه خود نیاورده اید به صورت شفاهی در مصاحبه بیان کنید . در این بخش نیز به اولویت ها توجه کنید .
۴ ) تحصیلات شما : اگر برای شرکت اهمیت داشته باشد در رابطه با تحصیلات شما نیز ممکن است سوالاتی بیان شود ، این سوالات را نیز با صداقت پاسخ دهید .
۵ ) چرا میخواهید در زمینه تولید محتوا فعالیت کنید ؟ : این سوال نسبی است و هر کس میتواند متناسب با شرایط خود پاسخ دهد .
۶ ) تا چه اندازه با اصول محتوا و سئو آشنا هستید ؟ : با اینکه کارشناس تولید محتوا وظیفه سئو را ندارد اما با این حال در حد خیلی ابتدایی باید اطلاعاتی داشته باشد به عنوان مثال باید بداند که محتوا ها نباید کپی شده باشند و یا باید به گونه ای نگارش شوند که برای مخاطب جذاب باشد و یا باید کلمات کلیدی به درستی در آنها استفاده شود و … .
۷ ) تا چه حد با اصول نگارش محتوا های متنی آشنا هستید ؟ : وظیفه هر کارشناس تولید محتوایی این است که محتوا های با کفیت را با رعایت اصول نگارشی تولید کند ، پس بدیهی است که زمان مصاحبه نیز سوالاتی در این زمینه از شما خواهد شد .
۸ ) آيا توانایی انجام کار های گروهی را دارید و یا میتوانید پروژه های بزرگ را به درستی پیاده کنید ؟ : کارشناس تولید محتوا در حین کار با افراد زیادی در ارتباط است به عبارتی میتوان گفت این کار فعالیتی ایزوله نیست که شما تنها کار کنید بلکه باید به صورت گروهی کار کنید .
۹ ) آینده شغلی خود را چگونه میبینید ؟ : این سوال نیز نسبی است و هر کسی میتواند به گونه ای به آن پاسخ دهید ، اما خوب است که پاسخ شما به گونه ای باشد که کارفرما را تحت تاثیر قرار دهد .
۱۰ ) تایم کاری و حقوق : سوال دیگر در رابطه با تایم کاری و همنین کارمزد است، میزان پولی که شما دریافت میکنید بستگی به شرکت دارد ، اما در رابطه با زمان کاری ، اگر دانشجو هستید و یا شغل دوم شما کارشناس تولید محتوا است حتما زمان مصاحبه موضوع را با کارفرما درمیان بگذارید .