آموزش نوشتن تقویم محتوایی | دانلود نمونه

آموزش نوشتن تقویم محتوایی | دانلود نمونه

farinush ch

نویسندگی و تولید محتوا امروزه به یکی از شغل هایی تبدیل شده که طرفداران زیادی را به خود جذب کرده است  به خصوص بین افرادی که مشغول به تحصیل هستند .  این شغلی اینترنتی ، رویای کسب درآمد در خانه برای دانش آموزان ، دانشچویان و تمام کسانی که به دنبال کسب در آمد از راه دور هستند ، را واقعی ساخته است .

امروزه شما می توانید با شرکت های تولید محتوای مختلف همانند آی سئو کار کنید و در خانه درآمد کسب کنید ، اگر نگران آینده شغلی تولید محتوا هستید باید بگوییم که با توجه به اینترنتی شدن بسیاری از امور و اهیمت بیشتری که وب سایت ها پیدا کرده اند نیاز نیست نگران آینده باشید و فقط کافی است روی مهارت های خود کار کنید .

نوشتن تقویم محتوایی یکی از اقدامات ضروری برای نویسندگانی که حرفه ای کار می کنند ، است که بتوانند برای کار خود برنامه ریزی کنند و با سرعت بیشتری محتوا تولید کنند .

به طور کلی معمولا یک عنوان که قرار است برای آن محتوایی نوشته شود دارای چندین زیرعنوان است که همگی در ارتباط با موضوع اصلی اطلاعاتی را در اختیار افراد قرار می دهند، چرا که فقط نوشتن در یک عنوان برای خواننده خسته کننده خواهد بود زیرا جملات آن طولانی می شوند و همین امر باعث می شود دیگر محتوای شما برای مخاطب جذاب نباشد و خیلی سریع دست از خواندن آن بردارد.

تقسیم بندی عنوان اصلی به زیر عنوان های مختلف باعث می شود که هم به نکات بیشتری اشاره شود و هم خواننده خسته نشود.

در یک تقویم محتوایی  تمامی محتوا هایی که قرار است در آینده منتشر شود را باید به صورت دقیق با تمامی زیر عنوان ها و کلمات کلیدی و همچنین زمان تحویل آورد، تقویم هم برای نویسنده و هم برای سئو کار نیاز است و بهتر است که یکی برای خود بسازند.

در این مقاله قصد داریم که در رابطه با تقویم محتوایی اطلاعاتی را در اختیار شما قرار دهیم ، در صورتی که در حوزه تولید محتوا مشغول هستید و هنوز نمیدانید که چگونه یک تقویم محتوایی درست را بنویسید ادامه این مقاله را از دست ندهید.

آموزش نوشتن تقویم محتوایی

تقویم محتوایی چیست و چرا اهمیت دارد؟

برای اینکه بتوانید برای محتوا های آینده خود برنامه ریزی کنید باید که یک تقویم محتوایی مناسب را برای خود طراحی کنید .

تقویم محتوایی یک برنامه ای است که شما در آن به صورت دقیق تمام محتوا هایی را که قرار است منتشر کنید را با جزئیات وارد می کنید و سپس با توجه به آن شروع به تولید محتوا می کنید .

به خصوص برای محتوای های متنی نیاز به وجود یک تقویم محتوایی بیشتر حس می شود .

شاید برای شما سوال باشد که اصلا چرا ن ترتیب دادن یک تقویم محتوایی مهم است ؟‌

اگر بخواهیم به صورت موردی به برخی از مهم ترین دلایل اهمیت تقویم محتوایی اشاره کنیم  ، مهم ترین این موارد عبارت است از :

  • در قدم اول یک تقویم محتوایی خوب به برنامه های شما نظم می بخشد و باعث می شود روی کار و موضوعی که قرار است برای آن محتوا تولید تسلط بیشتری داشته باشید.

 

  • تقویم محتوایی نمیگذارد که شما محتوای تکراری تولید کنید ، در صورتی که شما تقویم محتوایی نداشته باشید متوجه نخواهید شد که چند محتوا با چه عنوان هایی را تولید کرده اید و ممکن است که حتی چندین بار یک موضوع را تکرار کنید.

 

  • رویداد ها و روز های مهم را فراموش نمکنید به عنوان مثال اگر طبق برنامه ریزی هایی که کردید قرار باشد که مثلا در یک روز مشخص تعداد بیشتری محتوا بارگزاری کنید ، در تقویم خود این روز را مشخص می کنید و زمانی که فرا رسید دیگر آن را فراموش نمی کنید.

 

  • در زمان و هزینه صرفه‌جویی می کنید ، در صورتی که یک تقویم محتوایی درست را برای خود طراحی کنید ، در زمان و هزینه شما صرفه جویی می شود ، به عنوان مثال چون دیگر به بررسی اینکه آیا قبلا این محتوا را نوشته اید ؟ چه زیر عنوان هایی باید برای محتوا بنویسید ؟ و … .

 

  • در صورتی که یک برنامه منسجم داشته باشید ، درآمد از تولید محتوا شما نیز افزایش می دهد ، پس اگر به دنبال این هستید که در آمد خود را بالا ببرید ، تقویم محتوایی را جدی بگیرید.

 

  • از انتشار محتوا های تصادفی جلوگیری می کند.

 

  • محتوا ها نیمه کاره رها نمی شوند و همه آنها طبق تقویم تکمیل شده و در زمان مشخص تحویل داده می شوند.

 

  • به شما کمک می کند با یک نگاه از وضعیت محتوا ها و سایت خود باخبر شوید.

 

آموزش نوشتن تقویم محتوایی

نکات اصلی و مهم برای نوشتن تقویم محتوایی کاربردی

نوشتن یک تقویم محتوایی کاربردی همان گونه که در بخش قبلی نیز توضیح دادیم اهمیت زیادی دارد و می تواند که به شما در راستای تولید محتوای سایت کمک شایانی کند .

اما شاید این سوال در ذهن شما ایجاد شود که چگونه می توان تقویم محتوایی نوشت ؟ و چه اصولی را باید در آن رعایت کرد ؟

در ادامه قسمت هایی مختلفی که یک تقویم محتوایی خوب دارد را به شما معرفی می کنیم و سپس اشاره خواهیم کرد که کدام موارد ضروری هستند و باید حتما در تقویم وجود داشته باشند .

  • روزهای هفته : بیشتر تقویم ها به صورت هفتگی تنظیم می شوند پس در یک ستون حتما روز های هفته را باید بنویسید .
  • مناسبت‌ها : اگر روز خاص قرار است کار خاصی را انجام دهید حتما در تقویم محتوایی خود از آن استفاده کنید .
  • کلمه کلیدی : برای هر عنوان حتما در یک ستون کلمات کلیدی اصلی و در یک ستون نیز کلمات کلیدی فرعی را که باید در محتوا استفاده شوند را مشخص کنید .
  • رسانه (کانال انتشار) : سایتی که محتوا را برای آن می خواهید تولید کنید را مشخص کنید .
  • عنوان محتوا : عنوان اصلی را به در یک ستون باید که مشخص کنید و بهتر است که آن را به همراه کلمه کلیدی اصلی هایلایت  کنید .
  • نوع محتوا : مشخص کنید که نوع محتوای شما چیست ، به عنوان مثال ترجمه است ، بازنویسی و یا تحقیق و مقاله .
  • قالب محتوا : زیر عنوان هایی که قرار است محتوا از آنها تشکیل شود را نیز باید در تقویم محتوایی بیاورید .
  • مسئول تولید محتوا : نام فردی که تقویم را نوشته و مسئول اصلی است را نیز در تقویم بهتر است بیاورید .
  • مسئول تایید و انتشار محتوا : فردی که قرار است محتوا را تایید کند را نیز ذکر کنید .
  • آخرین مهلت نهایی‌سازی محتوا : اخرین زمانی که نویسنده دیگر باید نسخه نهایی و تایید شده را تحویل دهد را نیز مشخص کنید .
  • بهترین تعداد کلمه برای تولید محتوا : تعداد کلمه حداقلی یا همان بهترین تعداد کلمه را نیز باید در کنار هر عنوان بیاورید .
  • میزان اولویت : بهتر است تقویم از اول با اولویت بندی نوشته شود اما اگر این گونه نبود می توانید در ستونی جدا هر محتوا را اولویت بندی کنید .
  • تعرفه ی سفارش تولید محتوا : تعرفه هر محتوا را نیز در ستونی بیاورید تا بدانید چقدر قرار است که هزینه کنید .

لیست بالا ، بخش های مختلف یک تقویم محتوایی مفصل را نمایش می دهد ، اما اگر مبتدی هستید و تازه کار خود را شروع کردید سخت نگیرید و سعی کنید فقط از بخش های ضروری که شامل عنوان محتوا ، قالب محتوا ، کلمات کلیدی ، نوع محتوا ، تعداد کلمه  و تعرفه می باشد ، در تقویم خود استفاده کنید.

 

آموزش نوشتن تقویم محتوایی

مراحل نوشتن تقویم محتوایی قدم به قدم :

حال که با مفهوم تقویم محتوایی و همچنین بخش های مختلف آن آشنا شدید در این بخش میخواهیم در رابطه با مراجل نوشتن یک تقویم محتوایی خوب صحبت کنید و قدم به قدم مراحل را شرح دهیم .

  1. هدف خود را شناسایی کنید : قبل از شروع هر کاری باید که مشخص کنید هدف شما از انجام آن کار چیست ، برای نوشتن تقویم محتوایی نیز باید هدف خود را تایین کنید مثلا می خواهید برای چند روز تقویم ایجاد کنید ، مخاطبین شما چه کسانی هستند ؟ در اخر که تمامی محتوا ها بارگزاری شد سایت شما چقدر پیشرفت کرده است .

به طور کلی باید که در این مرحله مخاطب خود را شناسایی کنید و همچنین اهداف فروش خود را نیز به یاد داشته باشید  .

  1. عنوان هایی که سایت نیاز به محتوا دارد را مشخص کنید : در یک برگه تمامی عنوان هایی که شما باید در یک بازه مشخص در رابطه با آنها محتوا تولید کنید را بنویسید .
  2. اولویت بندی کنید : حال که تمام عنوان ها را پیدا کردید زمان آن است که آنها را اولویت بندی کنید و سپس در ستون روز تحویل قرار دهید .
  3. کلمات فرعی و اصلی هر عنوان را پیدا کنید : کلمات کلیدی هر عنوان را پیدا کنید و سپس آن را در ستون جداگانه قرار دهید .
  4. تعداد کلمه بهینه برای هر محتوا را پیدا کنید : مشخص کنید برای هر عنوان به چند کلمه محتوا نیاز دارید ، و سپس در کنار هر عنوان بنوسید ، پیشنهاد میشود که تعداد کلمه را به صورت بازه ای بیان کنید یعنی مثلا بگویید که بین 1500 تا 2000 کلمه اینگونه نویسنده راحت تر می تواند که محتوا را بنویسید .
  5. تعرفه را تعیین کنید : تعرفه نیز باید در ابتدا کار قبل از اینکه پروسه تولید محتوا بخواهد آغاز شود باید که در تقویم محتوایی آورده شود .
  6. با توجه به نیازی که حس می کنید بخش های دیگری را که در قسمت قبلی توضیح دادیم را در محتوا خود بیاورید .
  7. بازبینی کنید : پس از تمام شدن کار تقویم محتوایی به صورت دقیق بار دیگر آن را بررسی کنید تا مشکی در آن وجود نداشته باشد .

 

آموزش نوشتن تقویم محتوایی

معرفی ابزار های مختلف برای ساخت تقویم محتوایی

امروزه ابزار های مختلفی ایجاد شده است که با استفاده از آنها می توانید برنامه ریزی کنید و برای خود یک تقویم محتوایی ایجاد کنید  .

در ادامه برخی از پرکاربرد ترین این ابزار را به شما معرفی خواهیم کرد :

  • اکسل : اکسل یکی از قوی ترین پلتفرم هایی است که امروزه در زمینهه های مختلف همانند ریاضی ، برنامه ریزی ، حسابداری و … از آن بهره می برند .

برای سایت یک تقویم محتوایی نیز بیشتر نویسندگان و یا مدیران تولید محتوا اکسل را ترجیح می دهند زیرا که قابلیت های زیادی دارد .

اکسل به صورت پیش فرض سلول سلول طراحی شده است ، برای ایجاد یک تقویم محتوایی می توانید از هر سلول بهره ببرید  . و در هر کدام یکی از موارد مهم را بیاورید .

اکسل برنامه ای حرفه ای است و برای اینکه بتوانید از امکانات آن بهره ببرید باید که آموزش های لازم را ببنید .

  • Airtable: یکی دیگر از محیط هایی که به صورت جرفه ای در آن می توانید که تقویم محتوایی بنویسید ، Airtable است ، این پلتفرم نیز یوزر فرندلی نیست و همانند اکسل قبل از استفاده باید کمی آموزش ببینید .

این پلتفرم به شما اجازه می دهد که از  قالب کان بان استفاده کنید .

  • Asana : آسانا یکی دیگر از پلتفرم هایی است که برای برنامه ریزی تولید محتوا می توانید از آن بهره ببرید در این برنامه قالب های محتلفی برای این کار ارائه شده است .

استفاده از این برنامهه به نسبت اکسل و Airtable آسان تر است به همین نسبت نیز امکانات کمتری را به همراه دارد .

  • Zenkit : اگر که نمی خواهید از قالب کان بان استفاده کنید می توانید به جای Airtable از Zenkit استفاده کنید ، در این پلتفرم می توانید که از مایند مپ (نقشه ذهنی) و نمودارهای سلسله مراتبی بهره ببرید و به برنامه های خود سامان دهید .
  • Trello : شاید بتوان کفت ساده ترین گزینه ای که برای ایجاد تقویم محتوایی پیش روی شما قرار دارد ، Trello است . قابلیت تیم سازی از مهم ترین ویژگی های این برنامه است .

مقالات مرتبط

دیدگاه

0 نظر تاکنون ارسال شده است
×

گفت و گو با پشتیبانی

×